Yazan:admin / Haberler / 0 Yorum

iPhone X Teknik Özellikleri

iPhone X İnceleme ve Teknik Özellikleri

Apple 10. Yılı için yeni kasası olan iPhone X’i farklı bir biçimde değiştirerek, kullanıcıların karşısına çıkardı. Bu modelde artık ekranda çerçeve, Home butonu ve Touch ID yok. iPhone X sadece kasası ile değil, aynı zamanda farklı özellikleriyle de serinin diğer ürünlerinden ayrılıyor. 5.8 inç büyüklüğü olan telefon artık OLED ekranıyla karşımızda. Ekran kasa oranı yüzde 82.9 olan telefonun ön tarafı sadece ekrandan oluşuyor. Diğer iPhone modelleri gibi ön tarafında buton bulunuyor.

Çerçevesiz tasarımıyla alıcıların beğenisini kazanan iPhone X, bu tasarımına ulaşmak için TrueDepth adında olan kamera sistemini ekranın üst tarafında bulunduruyor.

Yakınlık sensörü, hoparlör, kızılötesi kamera, ortam ışığı sensoru, mikrofon, ışık projektörü ve 7 MP ön kamerasını içerisinde barındıran telefonun boyutu 5,8 inçtir. Piksel çözünürlüğü 1125 * 2436 olan iPhone X’in Super Retina HD ekran yazılımını kullanıyor. iPad Pro modellerinde olan True Tone Display özelliği de bulunuyor.

iPhone X Donanım Açısından Özellikleri

iPhone X, işlemci gücünü Apple A11 Bionic’ten alıyor. 6 çekirdeği bulunan telefon, bugüne kadar üretilen telefonlarda en güçlü ve akıllı çipi kullanıyor. Bu sayede de işlemcisi saniyede ortalama 600 milyara kadar işlem yapabilmektedir.

Apple A11 Bionic 64 bit mimarisine sahip olan telefonda 4,3 milyar transistör bulunmaktadır. A11, A10’a kıyasla yüzde 25 daha hızlı çalışmaktadır. Yapılan çalışmalara göre de çekirdeğin A10’a göre yüzde 70 daha hızlı olduğu ortaya konuldu.

Pil ömrü açısından kıyaslamak gerekirse, iPhone X’in pil ömrü diğer iPhone’lere göre kıyaslanırsa, 2 saat daha uzun olduğu belirtildi. iPhone X’i dilerseniz kablosuz olarak da şarj edebilirsiniz.

Depolama konusu, günümüzde telefon alırken en çok dikkat edilen konuların başında yer alıyor. Buna bağlı olarak da günümüzde oldukça kullanılan uygulamalar sebebiyle, depolama kapasitesine duyulan ihtiyaç artıyor. iPhone X’in dâhili depolama kapasitesi 64GB ve 256GB olarak sunuluyor.

iPhone X Kamera Açısından Özellikleri

Apple çift kamera özelliğini ilk defa iPhone 77 Plus’ta sunmuştu. iPhone X’de de çift kamera özelliği bulunuyor. Kameralar dikey olarak telefonda yer alıyor. Kamera çözünürlüğü 12 Megapikseldir. Kamerasında çift OIS desteği olan iPhone X’in diyafram açıklığı ilk kamerada f/1,8 iken, diğer kamerada f/2,4 açıklığındadır.

Face ID Özelliği

  1. yıla özel olarak kullanıcıyla buluşan iPhone X, ara yüz bakımından tamamen yenilendi. Ana ekranda buton olmayan bu model farklı özelliklerle donatıldı.

Bu modeldeki en büyük değişikliklerden bir tanesi Touch ID’nin bulunmaması. iPhone bu modelinde Safar, Apple Store, iTunes ve kilit açma gibi durumlar için Face ID özelliğini ön plana çıkardı. Sistemin yüzünüzü tanıması için hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Sakal bırakmak, şapka ya da gözlük takmak sistemi olumsuz olarak etkilemiyor. Bu şekilde güvenliğin fotoğrafla aşılacağı ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir