Yazan:admin / Haberler / 0 Yorum

iPhone XS Max Teknik Özellikleri

iPhone XS Max İnceleme ve Teknik Özellikleri

Apple çıkardığı iPhone XS Max ile bizlere bu sefer farklı bir telefon sundu. Telefon 7nm fabrikasyon ile üretildi. Gücü beklenildiği gibi Apple A12’den alıyor. A12 Bionic, 6.9 milyar transitöre ev sahipliği yapıyor. Buna bağlı olarak da gücü yüzde 15 daha arttı. 6 adet işlemci çekirdeği bulunuyor. 4 grafik çekirdeği olan A12 Bionic sayesinde son dönemlerin en çok tercih edilen telefonları arasında yerini alacak. A11 ile kıyaslandığında GPU performansı yüzde 50 oranında arttı. Bu ise günlük hayata yüzde 20 oranında yansıyacağı belirtiliyor.

Ekran Büyüklüğü

Hayatımıza giren iPhone X, yüksek ekran kasa oranını korudu ve 6.5 inçlik bir ekranla iPhone XS olarak karşımıza çıktı. Bu noktada ekran büyüklüğü neredeyse iPhone 8 Plus ile aynı boyuta geldi. Büyük ekran seven kullanıcılar için ekran çözünürlüğü 2688 * 1242 piksel olarak hazırlandı. 458 ppi piksel yoğunluğu olan iPhone XS telefonunda True Tone ve 3D Touch özelliği devam ediyor. Telefon 120 Hz yenileme hızını koruyor.

Depolama alanı maksimum olarak 512 GB olarak değiştirildi. IP68 sertifikasının bulunması kullanıcıların rahat bir nefes almasını sağladı. Çünkü telefon suya ve toza karşı oldukça dayanıklı. 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Bunlar sırasıyla gümüş, altın ve uzay grisi.

Siri, AR ve Memoji kısa yollarının hızlı çalıştığı iPhone XS diğer modellere göre daha düşük bir enerji harcıyor.

Kamerasının Özellikleri

Telefonun 2 kamerası bulunyor. Arka kamerası 12 Megapiksel çözünürlüğünde. Geniş açılı ana ekranının diyafram açıklığı f/1,8, telefoto kameranın diyafram açıklığı ise f/2,4 olarak belirtiliyor. Önceki modellerde bulunun 2x optik zum imkânı iPhone XS’de de bulunuyor.

Arka kameranın flashı diğer modellere göre daha güçlü. Ön kameranın çözünürlüğü 7 Megapiksel. Diyafram açıklığı ise f/2.2 diyafram. Video çekimlerinde ayrı olarak ses kaydı yapması, kullanıcıları son derece sevindirecek.

İphone XS pil ömrü iPhone X’e göre kıyaslandığında 90 dakika daha uzun olduğu tespit edildi. Bunun dışında telefonda eSIM ve çift SIM kart özellikleri bulunuyor. Çift SIM kartı olan modeller ise sadece Çin’de satışa çıkacak.

Kullanıcılara telefon 64 GB, 256 GB, 512 GB depolama seçenekleriyle sunulacak. Telefonun sayısal bilgileri şu şekilde:

Bağlantı Özellikler: Wİ-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 5

Boyutu ve Ağırlığı: 208 Gram – 157,5 * 77,4 * 7,7 mm

Pil: 3174 mAh

Ön Kamera ve Ana Kamera: 7 Megapiksel, 12 Megapiksel

Depolaması: 64 GB, 256 GB, 512 GB

RAM: 4 BG RAM

İşlemcisi: Apple A12 Bionic

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir