Yazan:admin / Haberler / 0 Yorum

iPhone XR Teknik Özellikleri

iPhone XR İnceleme ve Teknik Özellikleri

iPhone ailesi, kullanıcılarına 10. Yıla özel iPhone X modelini yenileyerek iPhone XS olarak çıkartmıştı. Bu yıl iPhone XS ve iPhone XS Max dışında, iPhone XR modeli de tanıtıldı.

Bu modelin ekranında 6.1 inç Liquid Retina adıyla bilinen LCD ekran kullanılmış. Piksel çözünürlüğü 1792 * 828 olan model ekranda 326 ppi değerine sahip. iPhone her modelinde olduğu gibi bu modelinde de 3D Touch’u unutmuyor. Diğer modeline kıyasla daha güçlü bir cam kullanılan iPhone XR’in kasası alüminyum.

Kullanıcıların karşısına sarı, mavi, kırmızı, beyaz ve siyah renkleri ile çıkıyor. Bu modelde bulunan R harfi, Remedial kelimesindeki R harfinden geliyor.

Bu modelde Touch ile yollarını ayıran Apple, değişiklik olarak Face ID kullanıyor. iPhone X ile aynı ara yüze sahip olan iPhone XR gücünü Apple A12 Bionic işlemciden alıyor.

Kamera Özellikleri

Kamerasını ele aldığımızda iPhone XD Max ve iPhone XS’de bulunan çift kamera özelliği artık geri kalmış gibi gözüküyor. Çünkü Apple bu modelinde tek kamera kullanmayı tercih etmiş. 12 Megapiksel özelliğinde olan geniş açılı kamera aynı iPhone XS modelindeki gibi geniş açılı olarak sunulmuş. Kameranın diyafram açıklığı f/1,8. Bunun yanında 6 elementli bir lens ve OIS desteği de bulunuyor. iPhone Plus modelinde bulunan Portre özelliği, iPhone XR modelinde de bulunuyor.

Batarya açısından incelendiğinde iPhone 8’e kıyasla 1.5 saat daha uzun olduğu belirtiliyor. Dâhili depolama alanları ise 64 GB, 128 GB ve 256 GB’dir.

26 Ekim’de satışa çıkan ürün, 19 Ekim tarihinde ön satışa çıkmıştı.

Sayısal ve Teknik Özellikleri

Ekran özelliği 6,1 inç/ LCD ekran/ 828 * 1792 piksel – 326 ppi

İşlemcisi: Apple A12 Bionic

Grafik Birimi: 4 çekirdek

RAM: 3 GB RAM

Depolama Alanları: 64 GB, 256 GB, 512 GB

Ön Kamerası: 7 Megapiksel/ f/2,2diyafram açıklığı

Pil: Henüz belirtilmedi

İşletim Sistemi: İOS 12

Bağlantısı: NFC, Bluetooth 5, Wi – Fi 802,11 a/b/g/n/ac

Boyutu ve Ağırlığı: 150 * 75.7 * 8,3 mm – 194 gram ağırlık

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir