Yazan:admin / Haberler / 0 Yorum

iPhone XS Teknik Özellikleri

iPhone XS İnceleme ve Teknik Özellikleri

iPhone XS, karşımıza 5,8 inç büyüklüğünde ve 1125 * 2436 piksel çözünürlüğünde çıkıyor. OLED ekranının kullanılmış olduğu bu model, ekran konusunda daha önceki iPhone modelleriyle benzerlik gösteriyor. 3D Touch ve True Tone Display’in bulunduğu iPhone XS ekran 120 Hz olarak ön plana çıkıyor.

iPhone XS gücünü A12 Bionic’ten alıyor. 7nm işlemciye sahip olan iPhone XS bu işlemciye sahip olan ilk akıllı telefonu unvanını alıyor. Huawei Mate 20 modeliyle yarış içerisinde olan iPhone XS, daha önceki modellere göre yüzde 40 oranına daha az güç tüketiyor. Buna göre de güç oranında yüzde 20 oranında artış gözlemleniyor. 7nm güç teknolojisinin bu modelde kullanılması düşük güç tüketiminin ve performansın uyumlu bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

Hızlı çekirdek ve eş zamanlı kullanımında daha verimli olan iPhone XS, çoklu çekirdek performansı sayesinde kullanıcılarına yüzde 25 ila 30 arasında artış elde edebilecek.

iPhone XS cihazının RAM kapasitesi 4GB olarak sunuldu. Bununla birlikte telefonun dâhili hafızası 64 GB, 256 GB, 512 GB olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

İphone XS Kamera Açısından İncelenmesi

Apple bu modelinde çift kamerayı tercih etti. 12 Megapiksel çözünürlüğünde kamerası olan telefonun ilk kamerası geniş açı için kullanılıyor. Diğer kamerası ise telephoto olarak kullanıma sunuluyor. Buna bağlı olarak da her iki kamerada OIS desteği ve 6 elementli lens bulunuyor. Ön kameranın kalitesi ise 7 Megapiksel’dir.

Kameranın diyafram aralıkları ise şu şekildedir: İlk geniş açılı kamera f/1,8, İkinci kamera f/2,4’dür. Hiçbir profesyonel makinede bulunmayan bir özellik bulunuyor. Kamera konusundaki en büyük yeniliği kullanıcılarına sunan iPhone XS, Portre Modu bulunuyor. Bu mod içerisinde çekilen resmi dilerseniz diyafram aralığını değiştirme imkânınız bulunuyor.

Batarya konusunda iPhone X modeline kıyasla 30 dakika daha fazla kullanım oranı bulunuyor. Firma bu modelde 2716 mAh bataryayı tercih etmiş. LTE desteği bulunan model Bluetooth 5,0 kullanıyor. Suya ve toza karşı dayanıklı olan telefon, diğer modellerine göre daha dayanıklı cam kullanmaktadır.

iPhone XS Teknik ve Sayısal Özellikleri

Ekran: OLED Ekran, 5,8 inç, 1125 * 2436 piksek çözünürlük, 458 ppi

İşlemcisi: Apple A12 Bionic

Grafik Birimi: 4 çekirdek

RAM: 4 GB RAM

Depolama Alanları: 64 GB, 256 GB, 512 GB

Ana Kamera Özellikleri: 12 Megapiksel diyafram açıklığı f/1,8 – f/2,4, OIS, optik x2 yakınlaştırma

Ön Kamera Özellikleri: 7 Megapiksel f/2,2 diyafram açıklığı

Pil: Henüz belirtilmemiş

İşletim Sistemi: iOS 12

Boyutu ve Ağırlığı: 177 gram ağırlık, 143,6 * 70,9 * 7,7 mm

Bağlantısı: Bluetooth 5, NFC, Wi – Fi 802,11 a/b/g/n/ac

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir